Hortobágyi-Halászlé
2006.02.03. 12:28
Íme egy halászlé recept kicsit másképp:
2kg ponty,vagy vegyeshal, 2-4db.halfej, faroknyél,300gr vöröshagyma, 300gr.zöldpaprika, 50gr. só, 50gr fűszerpaprika,1db paradicsom,cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kömény.
A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből, és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagylángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük. Ilyenkor már nem keverjük, csak rázogatjuk, forgatjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT
|