Rcz Ponty.
2006.03.29. 17:59
Egy j s kiads haltellel szeretnlek megismertetni benneteket, amit ha jl elksztenek fensges zeket rejt magba.
Hozzvalk: 80dkg Pontyfil
40dkg Burgonya
20dkg Fstlt szalonna
30dkg Zldpaprika
15dkg Paradicsom
20dkg Vrshagyma
15dkg Zsr
4-5dkg Liszt
3dkg Fszerpaprika
2dl Tejfl
S, Bors, Petrezselyemzld
A burgonyt hajban flpuhra fzzk, meghmozzuk, majd karikra vgjuk, ppgy mint a kicsumzott zldpaprikt, paradicsomot s a vrshagymt. Az elksztett pontyfilket 2-3 cm-enknt berdaljuk, s az irdalsokba brtl megfosztott fstlt szalonnt prselnk. A halakat beszzuk, rltborssal s pirospaprikval meghintjk. Egy mlyebb tepsit kizsrozunk s kibleljk a burgonyakarikkkal Ezutn rhelyezzk a pontyszeleteket s ha van ikrt, haltejet. Erre kerl a vkony karikkra szelt hagyma, zldpaprika s paradicsom. Olvasztott zsrral meglocsoljuk, majd kzpmeleg stben proljuk. Ha a hal megpuhult, megntzzk a liszttel, paprikval elkevert tejfllel (habars)majd pirosra stjk. Tlalskol mg egy kevs tejfllel dszthetjk. Tehetnk r mg brig bevgdosott kakastarj alakra sttt szalonna szeleteket is, majd a legvgn petrezselyem zldjvel meghintjk.
J tvgyat!
|