Halszl-ahogy n ksztem.
Saca 2006.02.25. 20:17
Egy halszlt sokflekpp el lehet kszteni. Itt azt lthatjtok, ahogy n csinlom kinnt a termszet lgy ln, bogrcsban. Mr sokan dcsrtk, gyhogy szernytelensg nlkl llthatom: Ez egy j recept!
Kb.3-4 fej pucolt, sszeaprtott hagymt teszek a bogrcsba. Az n bogrcsom 16literes, teht ez elg nagy mennyisg lessz. Mell 2-3 db flbevgott zldpaprikt rakok, 1-2 db paradicsom is csak javtja az zhatst. Ezek utn teszem bele a halfejeket,farkat,csontokat, keszegeket s krszokat. n ezekkel nem szoktam sprlni, teszek bele hst eleget! Kb.2 rn t fzm , mikzben n mr fszerezni is szoktam. S, delikt, pirospaprika, bors, pirosarany, esetleg hallkocka. Kzben 1-2-3 Soproni szokat felnyitok, s az orcmba rtek,hogy ne legyen unalmas a vrakozs..... Miutn teljesen sztftt minden a bogrcsban ,s a halcsontok fehrednek, kvetkezik az gynevezett paszrozs. Ez abbl ll hogy egy nagyluk szr segtsgvel, tszrjk,/paszrozzuk/ egy msik ednybe a lt. Miutn ez megtrtnt jra felforraljuk a lt. n ilyenkor mg utfszerezem,kis pirosarany,paradicsompr stb.Ha mr forr a l beletehetjk az elre lesztt halszeleteket. Kb.10-15 perc mlva /mikor a halszeletek mr a l tetejn szklnak/ beletehetjk az ikrt, haltejet, ha van hozz. Mg 5perc s learathatjuk trsaink elismer tekintt. Mikzben elfogyasztjk s nem sokat trsalognak kzben, biztosak lehetnk benne hogy nem rontottunk el semmit. Lehet hogy feltnt, de az erspaprikt kihagytam a felsorolsbl, mivel ezt mi utna, ki-ki alapon tesszk bele a gyerekek miatt.
J TVGYAT! 
|