Amrprklt
2006.02.12. 09:19
Az egyik legjobb halbl kszlt tel, amit szerny eddigi letem alatt ettem.Magam sajnos mg nem ksztettem el, de az eredeti receptjt megszereztem, s ezuton kzz is teszem.
Elkszthet amrbl vagy busbl. A halat megpucolom,kifilzem, a brt lenyzom. Ezutn leszom, beborszom majd llni hagyom. Fstlt szalonnt zsrjra pirtok, majd ebbe a zsrba belerakom az sszeaprtott hagymt, zldpaprikt, paradicsomot. Ebbl egy lecst ksztek, amire pirospaprikt teszek, majd belehelyezem az amrbl visszamaradt halcsontokat. / fej, farok, gerincrszek, keszeg vagy krsz / Ezutn felntm vzzel, de vigyzat! -- ez prklt lessz, nem hall, teht ppen csakhogy ellepje a l a csontokat. Fszerezem:s, bors, cseresznyepaprika,s egy kis vrsbor is kerlhet bele. Egy j rn t fzm nagy lngon, ezek utn egy szr segtsgvel tpaszrozom, s mr el is kszlt a prklt szaftja. Ebbe 3-4 szem szegfborsot, 2-3 babrlevelet, 0.5dl.citromlevet s 1 doboz/konzerv/ knai szeletelt gombt.(ennek a ss levt is belenthetjk.) Ezutn mr csak az elre elksztett halfilket kell beleraknunk, utna zestnk sval, borssal zls szerint. 30percig fzzk, mg meghinthetjk egy kis pirospaprikval is , hogy szp prkltes szne legyen. A vgn tejfls habarst ksztnk, majd rntjk.
J TVGYAT! 
|