Hortobgyi-Halszl
2006.02.03. 12:28
me egy halszl recept kicsit mskpp:
2kg ponty,vagy vegyeshal, 2-4db.halfej, faroknyl,300gr vrshagyma, 300gr.zldpaprika, 50gr. s, 50gr fszerpaprika,1db paradicsom,cseresznyepaprika, fokhagyma, bors, kmny.
A megtiszttott halat feldaraboljuk, leszzuk. A fejekbl, s a farokrszekbl szeletelt vrshagymval, paprikval, paradicsommal nagylngon alaplevet ksztnk. Fzs kzben megszzuk s cseresznyepaprikt tesznk bele. Amikor elkszlt, megfelel lbasba beleszrjk, zls szerint ttrjk. Hozzadjuk az elksztett halszeleteket, tetejt megszrjuk fszerpaprikval, zls szerint fokhagymval, borssal, kmnnyel zestjk, s lass tzn kszre fzzk. Ilyenkor mr nem keverjk, csak rzogatjuk, forgatjuk.
J TVGYAT

|